Weer Malta

Fair

17°C

Malta

Fair

Autorijden op Malta

In Malta wordt links gereden. Een auto huren is voordelig en u kunt dan in eigen tempo Malta verkennen. Laat u zich vooral niet afschrikken door het rijgedrag van de Maltezen!

 

 

Autorijden Malta

Links rijden
In Malta wordt er links gereden. Houdt u er rekening mee dat uw medeweggebruikers soms niet helemaal aan hun kant blijven. Op een oppervlakte van 316 km² met meer dan 2000 km weg, zo’n 250.000 mensen met een rijbewijs, ruim 300.000 voertuigen en wegen die niet berekend zijn op zoveel verkeer, is het autorijden in Malta vaak geen pretje. Vermijd vooral de spits!

Rijstijl Malta

In Malta is de rijstijl agressiever dan u gewend zult zijn. De hoffelijkheid in het verkeer laat weleens te wensen over, de richtingwijzer wordt zelden gebruikt, er wordt lukraak ingehaald en plotseling gestopt. Bij de stoplichten moet u extra goed opletten omdat er vaak door het rood gereden wordt. Er wordt weinig rekening gehouden met fietsers.

Uw rijbewijs op Malta

In Malta kunt u uw Nederlandse en uw Internationale rijbewijs gebruiken. Hier gelden dezelfde verkeersregels als in Engeland (waar men ook links rijdt), maar u moet altijd alert zijn vanwege de ongeschreven ‘verkeersregels’.

Verzekering

Een volledige verzekering is aan te raden.

Kwaliteit van de wegen op Malta

Het grootste gedeelte van het wegennet is goed onderhouden. De kwaliteit van secundaire wegen is vaak minder met gaten en geulen in het wegdek. U moet ook letten op smalle en bochtige wegen, slechte straatverlichting, slecht zicht en gladheid tijdens het regenseizoen.

Maximum snelheid Malta

Overschrijdt u vooral niet de maximum snelheden van 50 km in de bebouwde kom en 80 km op de openbare wegen. Sommige gemeenten hebben snelheidsbeperkingen ingevoerd die duidelijk het rijgedrag beinvloeden. Vóór de flitspalen wordt er heel langzaam gereden en daarna wordt er flink weggescheurd.

Inhalen

Schrikt u vooral niet als u aan beide kanten wordt ingehaald, zonder enige aanwijzing.

Rotondes

Rechts heeft voorrang, maar u kunt onverwachts afgesneden worden. Op de rotonde kan er plotseling gestopt worden om passagiers uit te laten.

Nummerborden

De nummerplaten op Malta hebben 3 letters en 3 cijfers. Taxis, bussen en openbaar vervoer hebben een ‘Y’ als laatste letter. De nummerplaten van huurauto’s eindigen op een ‘K’. U doet er verstandig aan uw afstand te bewaren van andere voertuigen. Uw huurauto is natuurlijk als zodanig herkenbaar en uw waardevolle eigendommen zijn veiliger in de achterbak.

 

Malta vakantie - Jiba

 

Malta vakantie - Sunweb

 

Tjingo Malta

 

 

Malta vakantie - ElizaWasHere

 

Goedkope Vliegtickets Malta World Ticket Center

 

Vakantie Malta - Thomas Cook

Vakantie Malta - Neckermann

Malta reisgidsen

Malta reisgids